Foto: Reuters/Scanpix
Krievijā finanšu problēmās nonākušās aviokompānijas "Kontinent" pasažieru nogādāšanā galamērķos iesaistījušās Krievijas prezidenta administrācijas un aviokompānijas "Gazpromavia" lidmašīnas, svētdien informēja Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra "Rosaviacija".

Pēc tās sniegtās informācijas, Krievijas prezidenta administrācijas avioparka lidmašīnas sestdien nogādājušas 73 pasažierus no Simferopoles Ukrainas Krimas pussalā uz Maskavu, bet svētdien plāno nogādāt 106 cilvēkus no Krievijas Melnās jūras kūrorta Anapas uz Sanktpēterburgu.

Savukārt valsts dabasgāzes koncerna "Gazprom" aviokompānija "Gazpromavia" svētdien no Anapas Maskavā plāno nogādāt 106 "Kontinent" pasažierus.

No citām Krievijas lidostām "Kontinent" pasažieriem ir iespēja aizlidot citu aviokompāniju lidmašīnu brīvajās vietās, tomēr brīvo vietu trūkst un nereti "Kontinent" pasažieri var aizlidot tikai nākamajā dienā.

Krievijas lidsabiedrība "Kontinent" piektdien paziņoja, ka pārtrauc savu darbību, atstājot vairāku Krievijas pilsētu lidotās vairāk nekā 3000 pasažieru. Viņiem tiek nodrošināts silts ēdiens un viņus izvieto viesnīcās.

Krievijas civilas aviācijas aģentūra anulējusi ekspluatācijas licenci lidsabiedrībai "Kontinent" saistībā ar to, ka ir traucēta tās darbība, jo kompānijai trūkst nepieciešamo finanšu līdzekļu.

Krievijas transporta ministrs Igors Ļevitins izdeva rīkojumu aģentūrai arestēt "Kontinent" lidmašīnas, jo lidsabiedrība nespēj nodrošināt pasažieru apkalpošanu, kā arī iesniegt transporta prokuratūrai visus nepieciešamos materiālus par kompānijas darbību.

Piedāvājot zemas cenas, "Kontinent" sāka regulārus pasažieru pārvadājumus 2010.gadā, izmantojot lietotas lidmašīnas "Tu-154", kuru ekspluatāciju bija pārtraukušas citas lidsabiedrības un par kurām bija lēti līzinga maksājumi. Jūlija otrajā pusē aviokompānijai apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ radās problēmas ar reisu savlaicīgu izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!