Tūristi, kas ieradīsies Itālijas pilsētā Florencē, turpmāk, iespējams, būs spiesti maksāt ieejas maksu pilsētā - 2000 liras, ziņo "Ananova". Florences mērs uzskata, ka renesanses laika celtnes, laukumi un skulptūras pilsētu dara par īstu brīvdabas muzeju, tāpēc par ieeju tajā iekasējama attiecīga samaksa.
Šim ieejas maksas plānam, protams, ir savi pretinieki, kas apgalvo, ka tādējādi tiktu pārkāptas florenciešu tradīcijas dalīties savā kultūras mantojumā ar pasauli. Taču arī šie cilvēki atzīst, ka līdzekļu pilsētai pietrūkst.

Savukārt idejas piekritēji uzsver, ka ieejas maksas iekasēšana būtu piemērs, kam varētu sekot arī citas tūristu iecienītas pilsētas, kas cieš no līdzekļu trūkuma, piemēram, Venēcija un Roma.

Atklātā vēstulē laikrakstam "Corriere della Sera" Florences mērs Leonardo Domeniči norāda, ka no 11 miljoniem tūristu, kas ik gadus apmeklē Florenci, varētu iekasēt nelielas summas, kas tiktu pievienotas viesnīcu vai restorānu rēķiniem.

Mēra pārstāvis Enco Riso skaidro, ka šī summa varētu būt gluži simboliska - aptuveni 2000 liru no tūrista, neatkarīgo no tā, cik ilgi viņš uzkavējas pilsētā. Šī nauda tiktu izlietota apsardzes darbinieku algošanai, arhitektūras pieminekļu restaurācijai, pilsētas ielu apgaismojumam un remontam.

Arī Roma pagājušajā gadā plānoja ieviest ieejas maksu tūristiem, taču šo priekšlikumu noraidīja parlaments. Venēcijas mērs Paolo Kosta iebilda, ka šādas ieejas maksas pārvērtīšot pilsētas par muzejiem.

Ieejas maksas kritiķi uzsver, ka pagaidām nauda tiek iekasēta tikai par mirušo pilsētu, piemēram, vulkāna izvirdumos bojāgājušo Pompeju un Herkulānas, apmeklējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!