Visvairāk apdzīvotā Floridas štata apgabala - Maiamideidas - vēlēšanu amatpersonas otrdienas vakarā noliedza iespēju, ka 7.novembrī notikušo ASV prezidenta vēlēšanu rezultāti tiktu pārskaitīti ar rokām, un pasludināja vēlēšanu rezultātus šajā apgabalā par galīgiem.
Apgabala balsu skaitīšanas komisija ar divām balsīm par un vienu pret noraidīja pilnīgu balsu pārskaitīšanu ar rokām pēc tam, kad, trijos iecirkņos šādi saskaitot 6000 balsis, tika iegūtas tikai sešas jaunas balsis par Alu Goru un nemainījās par Džordžu Bušu nodoto balsu skaits.

Maiamideidā ir vairāk nekā divi miljoni iedzīvotāju. Saskaņā ar galīgajiem rezultātiem Maiamideidā par Goru ir nodotas 328 802 balsis, bet par Bušu - 289 533, tātad Goram šajā apgabalā ir 39 269 balsu pārsvars.

Floridas štata sekretāre Ketrīna Harisa iepriekš paziņoja, ka izskatīs trīs apgabalu, kuros notika balsu pārskaitīšana ar rokām, rakstiskās prasības par pārskaitīšanas termiņa pagarināšanu, bet šīs prasības ir jāiesniedz līdz pulksten 14 (21 pēc Latvijas laika) trešdien.

Viens no šiem apgabaliem bija Maiamideida, bet pārējie divi ir Brovarda un Palmbīča. Palmbīčā balsu pārskaitīšana turpinās, bet Brovarda trešdien izlems, vai tā tiks turpināta arī tur.

Ārpus štata nodoto Floridas vēlētāju balsis ir jāsaņem un jāsaskaita līdz pusnaktij uz sestdienu (pulksten 7 sestdien pēc Latvijas laika).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!