Foto: Reuters/Scanpix/ LETA
Aptuveni nedēļu no 17. līdz 23. februārim Floridas slaktiņa sarīkotājs Nikolass Kruss tika turēts ieslodzījumā cietuma izolatorā, bet pēc izlaišanas no tā policijas darbinieki viņa uzvedībai Brovardas apgabala cietumā pievērsuši īpaši pastiprinātu uzmanību, vēsta CNN.

Policija ziņoja, ka februāra beigās Krusu cietumā sācis apciemot kāds ģimenes loceklis, kas vēl nav identificēts. Pirms tam viņa vienīgie apmeklētāji bija advokāti un psihiatri.

Vairākas dienas Krusa uzvedību cietumā fiksējuši ārsti, policijas darbinieki un advokāti. Viedokļi par vīrieša psiholoģiskā stāvokļa stabilitāti atšķiras.

"Krusa lieta nav vienkārša, šobrīd pastāv liels vīrieša pašnāvības risks," paziņojumā presei pauda Krusam no valsts piešķirtais advokāts Gordons Vīks.

Policijas pārstāvji Krusa uzvedību cietumā raksturo kā mierīgu, atvieglotu. Viņam neesot ēšanas traucējumu un no sadarbības ieslodzītais neizvairoties, skaidroja policisti.

Arī sarunās ar ārstiem Kruss ir ļoti pretimnākošs, draudzīgs. Kāds no psihiatriem varas iestādēm atklāja savus novērojumus: "Kruss ir labi kopts un uzvedas mierīgi. Viņš dara visu to, ko viņam palūdzam un viņa domāšana, jāatzīst, ir ļoti loģiska."

Cits ārsts novēroto gan aprakstīja kā "nemierīgu uzvedību", jo Kruss esot novērsis acu skatienu, bieži skatījies sienā ar "tukšu skatienu". Tomēr kopumā agresijas izpausmes nav novērotas, skaidroja speciālisti.

Jau ziņots, ka ASV Floridas štatā 14. februārī 17 cilvēkus nošāvušais un vairākus desmitus ievainojušais jaunietis bijis ieroču cienītājs, kurš disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas.

19 gadus vecais Nikolass Kruss Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni AR-15 un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi. Vēlāk policija viņu aizturēja netālu esošajā Koralspringsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!