Foto: Reuters/Scanpix

Afganistānas valdības karaspēks trešdien Kondozā uzbrucis talibu kaujinieku pozīcijām. Šī ir jau trešā sadursmju diena, kopš nemiernieki pirmdien izvērsa koordinētu uzbrukumu šai Afganistānas ziemeļu pilsētai.

Kaujas turpinājušās ārpus pilsētas – Imamsahebā, Taharā un Sehdarakā, apliecināja policijas pārstāvis sakariem ar presi Mahfozulla Akbari.

Kondozas iedzīvotāji ziņo, ka talibi bijuši arī pilsētas centrā, atzina provinces padomes deputāts.

"Daži talibi šorīt redzēti pie Nacionālā drošības direktorāta, kā arī 2. un 3. policijas iecirkņa," sacīja Zarguls Alimi.

Otrdienas vakarā Afganistānas īpašo spēku vienības izvērsušas operāciju, sākot attīrīt Kondozas privātmājas, kurās bija nostiprinājušies talibi, sacīja Kondozas gubernatora preses sekretārs Hamdulla Danišs.

"Daudzi talibu kaujinieki tika nogalināti," viņš piebilda.

Pilsētā tiek izveidots "drošības loks" ar vairākiem kontrolpunktiem, lai nepieļautu jaunus uzbrukumus, sacīja Akbars.

Kopš kauju sākuma nogalināti vismaz divi cilvēki un 71 ievainots, apliecināja Kondozas veselības departamenta pārstāvis Saads Muhtars. Ievainoto vidū ir sievietes un bērni.

Kā ziņots, islāmistu grupējuma "Taliban" kaujinieki pirmdien uzbruka Kondozas pilsētai Afganistānas ziemeļos, kuru pēkšņā uzbrukumā kaujiniekiem uz neilgu laiku izdevās iekarot pirms gada. Uzbrukums sākās agrā rītā no četrām pusēm, kaujiniekiem iesaistoties intensīvās sadursmēs ar valdības spēkiem un ielaužoties pilsētā.

Tieši pirms gada talibi ieņēma Kondozu, kas bija pirmā provinces galvaspilsēta, kuru talibiem izdevies ieņemt, kopš ASV pirms 15 gadiem padzina viņu valdību. Talibi pilsētu noturēja divas dienas. Pēc ANO datiem, kaujās gāja bojā 289 cilvēki un simtiem tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!