Foto: Reuters/Scanpix

Damaskas vecajos tirdziņos populāri kļuvuši suvenīri, kurus rotā Krievijas prezidenta Vladimira Putina, Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" līdera Hasana Nasralaha un Sīrijas galvas Bašara al Asada attēli, vēsta aģentūra AP.

Tāpat populāri ir dažādi suvenīri ar Krievijas, Sīrijas, Irānas un "Hezbollah" karogiem.

Putina ģīmetnes uz krūzēm, šķīvjiem, ledusskapja magnētiem, nozīmītēm un šķiltavām populāras kļuva neilgi pēc tam, kad Krievija ar bombardēšanas kampaņu pērnā gada septembrī aktīvi iesaistījās Sīrijas pilsoņu karā Asada spēku pusē.

Suvenīrus ar Asada, Putina, Nasralaha ģīmetnēm īpaši iecienījuši Krievijas karavīri, atklāj kāds veikalnieks pie Damaskas mošejas.

Krievijas atbalsts palīdzēja piecus gadus ilgstošo karu pagriezt par labu Asadam, kura spēki kaujās bija novārdzināti un nespēja gūt nozīmīgas uzvaras. Irānas atbalstītais Libānas šiītu grupējums "Hezbollah" palīgā Asada valdības spēkiem kara gaitā ir nosūtījis tūkstošiem kaujinieku.

Sīrijā karš notiek kopš 2011. gada, kad pret autoritārā prezidenta Bašara al Asada režīmu vērsti tautas protesti pārauga vardarbībā, drošības spēkiem cenšoties tos pārtraukt ar spēku.

Tagad konflikts ir izvērties kompleksā vairāku fronšu karā starp Krievijas atbalstīto režīmu, džihādistiem, nemierniekiem, kas vēlas Asada gāšanu, kurdiem un ASV vadīto koalīciju, kas rīko gaisa triecienus pret grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pozīcijām.

Vairāk nekā 250 000 cilvēku karā ir gājuši bojā un miljons ievainoti. 11 miljoni pametuši savas mājas, no tiem vairāk nekā četri miljoni devušies uz ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!