Foto: AP/Scanpix/LETA

Godinot šonedēļ Spānijā notikušo teroraktu upurus, katedrālē "Sagrada Familia" notika piemiņas ceremonija, ko apmeklējis arī Spānijas karalis Felipe un karaliene Letīcija, vēsta raidsabiedrība BBC.

Stingri apsargātajā piemiņas ceremonijā piedalījās arī Spānijas premjerministrs Marino Rahojs.

Traģisko notikumu vietās upuru piemiņai gulst ziedi un deg tūkstošiem sveču.

Jau ziņots, ka Spānijas pilsētā Barselonā uz tūristu iecienītās un pārpildītās gājēju ielas "Las Rambla" cilvēku pūlī ceturtdien ietriecies kravas mikroautobuss, nogalinot vismaz 13 un ievainojot desmitiem cilvēkus. Vēl viens cilvēks gāja bojā otrajā uzbrukumā Spānijas pilsētā Kambrilsā.

Iepriekš Spānijas iekšlietu ministrs paziņoja, ka par uzbrukumiem atbildīgā teroristu šūniņa ir izjaukta.

Policija vēl meklē autovadītāju, kurš iestūrēja transportlīdzekli ļaužu pūlī Barselonā, kā arī imamu, kurš pazudis no mošejas Ripolē, raksta BBC. Kravas mikroautobusa vadītājs, pēc tam, kad Barselonas centrā uzbrauca virsū vairāk nekā 100 cilvēkiem uz tūristu pārpildītā Las Ramblas bulvāra, notikuma vietu pameta ar kājām.

Savukārt agrās piektdienas stundās piejūras kūrortā Kambrilsā, domājams, teroristu vadīta automašīna ietriecās cilvēkos, ievainojot vismaz sešus un nogalinot vienu.

Automašīnā atradās pieci cilvēki, kurus policija nošāva. Daži no šiem vīriešiem bijuši neīstās pašnāvnieku-spridzinātāju vestēs. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!