Foto: EPA/Scanpix/LETA

Brazīlijas dienvidos esošās Enkantado pilsētas kristiešu kopiena būvē "Kristus Sargātāja" statuju. Tā ļoti līdzinās pasaulslavenajai Riodežaneiro megapoli pārlūkojošajai Kristus Pestītāja statujai, taču būs vēl augstāka par to, liecina ziņu aģentūras EPA fotogrāfijas.

Riugrandi du Sula štata pilsētiņā izveidotā "Kristus draugu asociācija" nolēmusi uzbūvēt 43 metrus augstu Kristu, tādējādi par gandrīz pieciem metriem apsteidzot 90 gadus veco Riodežaneiro skulptūru.

No tērauda rāmja un betona veidotais tēls gan būs tikai trešais augstākais Dieva dēls globālā mērogā – Meksikā patlaban tiek būvēta 76 metrus augsta Kristus skulptūra, bet Polijas rietumos jau kopš 2010. gada plašā apkārtnē veras Karalis Jēzus, kura augstums kopā ar postamentu pārsniedz 52 metrus.

"Kristus Sargātāja" skulptori Dženesio Gomezs Moura un viņa dēls Markuss Moura iecerējuši, ka skulptūrā varēs arī ieiet un tūristi ar liftu varēs uzbraukt līdz pat "sirdij", kur būs stikla siena plašās ielejas pārskatīšanai. Statujas galva un rokas uzstādītas šī gada aprīļa sākumā.

Kopumā skulptūra izmaksās nepilnus 300 000 eiro, un "Kristus draugu asociācija" tās pabeigšanai vāc ziedojumus. Paredzēts, ka statuja piesaistīs tūristus no netālu esošajām Argentīnas un Urugvajas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!