Foto: Reuters/Scanpix
Par spīti dzīvnieku tiesību aizstāvju asajiem iebildumiem, Ķīnas dienvidrietumu pilsētā Julinā svētdien un pirmdien norisinās ikgadējais suņu gaļas festivāls, kurā vietējie dzīro, ēdot četrkājaino rējēju gaļu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lai pabarotu festivāla viesus tiks nogalināti aptuveni 10 000 suņi.

Dzīvnieku tiesību aktīvisti pirms festivāla rīkojuši dažādus protestus, kā arī internetā aicinājuši cilvēkus parakstīties pret festivāla rīkošanu. Kopumā aktīvistiem izdevies savākt vairāk nekā 3,8 miljonus parakstu. Aicinājumam pārtraukt asiņaino festivālu pievienojušies daudzi mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji. Par vienu no aktuālākajām mirkļbirkām vietnē kļuvusi #StopYuLin2015.

"Vai tu esi ateists, vai ticīgais, vegāns vai mednieks, tev jāpiekrīt, ka suņu spīdzināšana un ādas nodīrāšana, kamēr tas vēl ir dzīvs, ir nepareiza," raksta britu komiķis Rikijs Džervais.


"Dzīvnieki ir draugi, nevis ēdiens brutālā slaktiņā," raksta "Twitter" lietotāja Hetere Holroida.


Lai gan suņu gaļas ēšanas tradīcija Ķīnā sakņojas simtiem gadu tālā pagātnē, festivāls tiek rīkots vien dažus gadus, vēsta Ķīnas ziņu aģentūra "Xinhua".

"Dažiem Julinas iedzīvotājiem ir ieradums vasaras saulgriežos sanākt kopā, lai ēstu līčijas un suņu gaļu," informējušas pilsētas amatpersonas, piebilstot, ka tas nav pilsētas rīkots pasākums, bet gan komerciāls notikums.

Suņu gaļu mēdz ēst ne tikai Ķīnā, bet arī Dienvidkorejā un citās Āzijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!