Foto: AP/Scanpix/LETA

Tūkstošiem Korsikas nacionālistu pirms gaidāmās Francijas prezidenta Emanuela Makrona vizītes sestdien izgājuši salas galvaspilsētas Ajačo ielās, pieprasot autonomiju.

Saskaņā ar varasiestāžu datiem zem lozunga "Demokrātiju un cieņu Korsikas tautai!" pulcējās aptuveni 6000 cilvēku. Tajā pašā laikā aģentūra AFP, atsaucoties uz demonstrācijas rīkotājiem, vēsta, ka demonstrantu skaits sasniedzis 22 līdz 25 tūkstošus.

Korsikāņu nacionālisti, atšķirībā no katalāņu separātistiem, neprasa atdalīšanos no Francijas. Viņi prasa vienīgi oficiālu statusu korsikāņu valodai, kas vairāk radniecīga itāļu, nevis franču valodai, kā arī amnestiju ieslodzījumā esošajiem radikālās Korsikas Nacionālās atbrīvošanās frontes (FLNC) locekļiem.

Nacionālisti, kas guva panākumus decembrī notikušajās reģionālajās vēlēšanās, cer uz sarunu uzsākšanu nākamnedēļ paredzētās Makrona divu dienu vizītes laikā. Cīņa par Korsikas autonomiju turpinās jau vairākas desmitgades, un iepriekš korsikāņu nacionālisti tajā izmantoja arī vardarbīgus līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!