Foto: EPA/Scanpix/LETA

Simtiem kubiešu krāsainās un valsts karogiem rotātās transporta līdzekļu karavānās piedalījās demonstrācijās, pieprasot ASV atcelt 60 gadus ilgo embargo pret Karību jūras reģiona valsti, raksta aģentūra "Reuters".

Karavāna bija daļa no nedēļas nogalē notikušiem protestiem vairāk nekā 50 pilsētās visā pasaulē. Protesti notikuši arī Savienotajās Valstīs, kur tos atbalstīja vietējās varas iestādes, cerot ietekmēt ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas politiku pret Kubu, atzīmē medijs.

Protestētāji skandēja dažādus saukļus, tostarp "Nost ar blokādi". "Mēs esam šeit, lai beigtu blokādi, lai beigtu sankcijas," sacījis viens no demonstrantiem.

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija četru gadu laikā īstenoja vairāk nekā 200 iniciatīvu, lai stingrāk realizētu gadu desmitiem veco Kubas tirdzniecības embargo, atsaucoties uz bažām par demokrātijas trūkumu un Havanas atbalstu Venecuēlas sociālistiskajai valdībai.

Kampaņas laikā Baidens solīja atcelt tos Trampa politikas lēmumus, kas "nodarījuši kaitējumu Kubas tautai un neko nedarījuši, lai veicinātu demokrātiju un cilvēktiesības."

Baidena administrācija paziņojusi, ka tā pārskata ASV politiku attiecībā pret Kubu, taču nav norādījusi, kad tā rīkosies vai ko darīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!