Desmitiem tūkstošu cilvēku devušies Maķedonijas galvaspilsētas Skopjes ielās, pieprasot valsts premjerministra Nikolā Gruevska atkāpšanos no amata, svētdien vēsta ārvalstu mediji.

Demonstrācijā piedalījušies aptuveni 20 000 cilvēki. Pūlī bijuši manāmi gan maķedonieši, gan albāņi, kuri nesuši dažādu etnisko minoritāšu karogus, vēsta raidsabiedrība "Deutsche Welle".

"Gruevskis panācis to, kas nebija izdevies nevienam citam Maķedonijas politiķim valsts 24 neatkarības gadu laikā," pastāstījis kāds protestētājs, "viņš apvienoja visu tautu pret sevi".

Protestētāji galvaspilsētā pulcējušies no visas valsts.

"Daudzi cilvēki nav šeit, lai atbalstītu vienu politisko partiju, bet gan, lai parādītu, ka viņi vēlas vairāk demokrātijas," pastāstījis Eiropas Parlamenta deputāts Ričards Hovits.

Kopš marta sākuma Maķedonijas opozīcijā esošo sociāldemokrātu līderis Zorans Zaevs publiskojis sarunu ierakstus un citus materiālus, kas it kā liecina, ka laikā, kopš Gruevskis vada valsti, regulāri notikusi dažādu sarunu noklausīšanās, plaša korupcija un iejaukšanās tiesas un mediju darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!