Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nepālā zemes nogruvumos un plūdos kopš ceturtdienas bojā gājuši 43 cilvēki, bet 24 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem, raksta “Reuters”.

Tāpat vairāk nekā 1100 cilvēki ir evakuēti no applūstošajām teritorijām. 20 cilvēkiem bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Nepālu jau kopš ceturtdienas satricina spēcīgas lietusgāzes. Vietējās varasiestādes ziņo, ka upēs ir bīstami cēlies ūdens līmenis. No Kosi upes apkārtnes, kas atrodas Nepālas austrumu daļā, tiek evakuēti cilvēki un arī citiem iedzīvotājiem, kas dzīvo upju krastos, ieteikts izvēlēties augstākas vietas, kur patverties.

Plūdi un dubļu lavīnas izraisījušas plašus postījumus arī citviet reģionā. Indijas amatpersonas ziņojušas par vismaz desmit bojāgājušajiem un vairāk nekā miljonu cilvēku, ko valsts ziemeļaustrumos nopietni ietekmējušas musonu lietavu sekas. Vairāki tūkstoši cilvēku atrodas valdības nodrošinātajās patvertnēs.

Meteoroloģijas dienesti prognozē, ka stipras lietusgāzes turpināsies arī nedēļas nogalē.

Ikgadējais musonu lietus katru gadu sākas jūnijā un turpinās līdz septembrim, un ir īpaši kritisks tādām valstīm kā Nepāla un Indija. Plūdi un zemes nogruvumi katru gadu dzēš vairāku cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!