Foto: AFP/Scanpix

Tūkstošiem cilvēku izgājuši Rumānijas galvaspilsētas Bukarestes ielās, pieprasot ārkārtas vēlēšanas un reformas valsts politikā, trešdien vēsta ārvalstu mediji.

Bukarestē protestē vismaz 10 000 cilvēku, tāpat protesta akcijas notiek arī citās Rumānijas pilsētās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bukarestē protestētāji devušies parlamenta virzienā, mudinot gājienam pievienoties arī apkārtējo māju iedzīvotājus.

Jau vēstīts, ka trešdien naktskluba ugunsgrēka dēļ, kurā dzīvību zaudēja 32 cilvēki, no amata atkāpies Rumānijas premjerministrs Viktors Ponta, iekšlietu ministrs Gabriels Opreja un Bukarestes rajona, kurā atradās naktsklubs, mērs.

Jau otrdien Bukarestes ielās izgāja aptuveni 20 000 demonstrantu, paužot savas dusmas par korupciju un pieprasot Pontas, Oprejas un rajona, kurā atradās naktsklubs "Colectiv", mēra atkāpšanos.

Rumāņi notikušajā vaino korupciju varasiestādēs, norādot, ka tās rūpīgi nepārbauda naktsklubus un citas sabiedriskās vietas. Savu sašutumu viņi pauduši arī sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirku #CorruptionKills.

Ponta televīzijā paudis cerību, ka viņa valdības atkāpšanās "apmierinās cilvēkus, kuri iznākuši ielās". Pret viņu jau iepriekš izvirzītas apsūdzības korupcijā, kuras gan viņš noliedz.

Kā ziņots, ka ugunsgrēks naktsklubā "Colectiv" izcēlās piektdienas vakarā, kad tur notika rumāņu smagā metāla grupas "Goodbye To Gravity" koncerts. Šova laikā tika izmantota pirotehnika, kas aizdedzinājusi kluba zāles griestus un griestu balstu. Bojā gājuši 32 cilvēki, bet ievainojumus guva gandrīz 200 cilvēki.

Rumānijas policija pirmdien saistībā ar notikušo aizturējusi trīs naktskluba "Colectiv" īpašniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!