Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (ICRC) paziņojusi, ka pirmdien vardarbības dēļ bijusi spiesta apturēt palīdzības piegādes Austrumgutai.

ICRC preses pārstāve Sīrijā Ingi Sedki sacīja, ka lielākajai daļai no 46 kravas mašīnām ar palīdzību pirmdien izdevies sasniegt Dumu, kas atrodas Austrumgutā, taču palīdzības misiju nācies pārtraukt, pirms izdevies izkraut pārējos palīdzības sūtījumus.

Dumas vietējās domes loceklis Ijads Abdelazizs sacīja, ka deviņām kravas mašīnām nācies doties prom, jo Sīrijas valdības spēki sākuši apšaudi un vakarā pastiprinājušies arī gaisa uzlidojumi. Šīs ir pirmās humānās palīdzības piegādes, kas sasniegušas Austrumgutu pēdējās nedēļās.

Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālie spēki ar Krievijas aviācijas atbalstu kopš 18. februāra sākuši izteikti aktīvu uzbrukumu Austrumgutai, kas ir lielākais nemiernieku bastions pie galvaspilsētas Damaskas.

Lēsts, ka aplenkumā atrodas apmēram 400 000 cilvēku un uzlidojumos, artilērijas apšaudēs un raķešu triecienos kopš 18. februāra nogalināti vairāk nekā 700 civiliedzīvotāji, tostarp vismaz 166 bērni, liecina aktīvistu apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!