Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tūkstošiem cilvēku piektdien pulcējās Mali galvaspilsētā Bamako, lai protestētu pret valdības un starptautisko miera uzturētāju nespēju apturēt pieaugošo etnisko un džihādistu vardarbību, piektdien raksta aģentūra "Reuters".

Šis bija viens no pēdējos gados lielākajiem protestiem Mali. Protestu izraisīja pagājušajā mēnesī notikušais vardarbīgais slaktiņš Ogosagou ciemā, kur tika nogalināti aptuveni 160 cilvēki. Konflikts izcēlās etnisko grupu konflikta rezultātā un bija nāvējošākais Rietumāfrikas Sāhelas reģiona dzīvajā atmiņā.

Sešus gadus pēc tam, kad Francijas karaspēks iejaucās, lai apturētu džihādistu progresu no Mali tuksneša uz ziemeļiem, vardarbība ir izplatījusies visā Sāhelā, kas ir sausais reģions starp Sahāras tuksnesi un Āfrikas savannām, kaimiņos Burkinafaso un Nigērai.

Protestētājus uzraudzīja ķiverēs tērpti policisti. Sanākušie turēja plakātus ar aicinājumiem prezidentam Ibrahimam Keitam, lai ANO "MINUSMA" miera uzturēšanas misija atstāj Mali, ziņo medijs.

Piektdienas protesta gājiens galvenokārt bija mierīgs, lai gan vienā brīdī policija raidīja asaru gāzi un daži protestētāji meta pretī ar akmeņiem. Nākamnedēļ organizatori aicinājuši cilvēkus doties vēl vienā protestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!