Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā pirmdien ielās izgāja tūkstošiem sieviešu un neliels skaits vīriešu, protestējot pret Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru politiku, kura cita starpā vērsta uz iedzimto tiesību un privilēģiju apspiešanu. Viņi ieņēma arī Iedzimto veselības departamenta ēku.

Uz iedzimto cilšu sieviešu konferenci galvaspilsētā jau nedēļas nogalē no valsts malu malām ieradās tūkstošiem pārstāvju. Liela daļa uz konferences norises laiku apmetušās īpašās telšu pilsētiņās.

Pirmdien, tērpušās tradicionālajos kostīmos, kā arī, papildinājušas savu tetovējumu klāstu ar tradicionālo sejas un ķermeņa krāsojumu, viņas devās Braziljas ielās, protestējot pret budžeta samazinājumu uz viņu veselības aprūpes rēķina. Vērienīgā protesta kulminācija bija iepriekš neplānota ielaušanās Veselības ministrijai pakļautā Iedzimto veselības departamenta ēkā.

Iedzimtās gājienā centās pievērst uzmanību ne tikai jaunā prezidenta centieniem ierobežot iedzimto tiesības, bet arī sludinātajiem un jau uzsāktajiem plāniem mainīt likumdošanu, lai pēc ilgu gadu pūliņiem ierobežot mežizstrādi un izrakteņu ieguvi, to atkal varētu paplašināt, neskatoties uz to, ka Brazīlijas tiesībsargiem līdz šim jau nebija izdevies ierobežot nelegālo mežu izciršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!