Foto: AFP/Scanpix/LETA

Haiti galvaspilsētas Portoprensas ielās svētdien devās tūkstošiem demonstrantu. Protestu laikā divi cilvēki gājuši bojā un pieci guvuši ievainojumus, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, ziņo portāls "France 24".

Demonstranti dedzinājuši automašīnu riepas un mētājuši akmeņus. Vairāki veikali un degvielas uzpildes stacijas protestu dēļ bija slēgtas. Tāpat apgrūtināta bija arī starppilsētu satiksme, jo protestētāji bija nobloķējuši vairākus lielceļus.

Policija izveidoja barikādes ap prezidenta pili, kā arī izmantoja asaru gāzi, lai izklīdinātu protestētājus. Policijas pārstāvis ziņojis, ka divi demonstranti bojā gājuši apšaudes dēļ un ka protestu laikā aizdedzinātas divas policijas automašīnas un divas ēkas.

Aizvadītā gada laikā Haiti jau notikuši vairāki protesti, kuros valsts iedzīvotāji vēršas pret valdību. Protestos februārī bojā gāja septiņi cilvēki.

Viens no demonstrāciju iemesliem saistīts ar korupcijas skandālu – sabiedrību sadusmojis tiesas ziņojums, kurā bijušie ministri, kā arī citas amatpersonas apsūdzētas par līdzekļu piesavināšanos. Tāpat Haiti nomoka virkne ekonomisku problēmu – valstī ir inflācija un kritusies nacionālās valūtas vērtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!