Sestdien jau ceturto reizi Viļņas vecpilsētā notika Baltijas praida gājiens "Par vienlīdzību", kas vienlaikus ir arī protests, lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienai pieprasot vienlīdzīgas tiesības, vēsta "Delfi.lt".

Gājienā dalībnieku vidū bija gan krāšņi tērpti dažādu subkultūru pārstāvji, gan liels skaits jauniešu un ģimenes ar bērniem. Lai gan praida rīkotāji plānoja aptuveni 10 000 cilvēku dalību, pēc gājiena viņi atzinuši, ka dalībnieku skaits varētu būt bijis lielāks. Kā redzams priecīgi krāsainajā galerijā, gājienā plīvojis arī ne viens vien Latvijas karogs.

Baltijas praida rīkotājs Vladimirs Simonko "Delfi.lt" norādījis, ka pietiek diskutēt par cilvēku tiesībām, bet strādāt, lai tādas būtu visiem. "Redzot šo laimīgo un mīlestības pilno cilvēku pūli, es domāju, ka viņi [politiķi] sapratīs, ka ir pienācis laiks beigt diskusijas un sākt strādāt.

Praidā piedalījās arī vairāki politiķi, tostarp Lietuvas Sociāldemokrātiskās partijas līderis Gintauts Palucks, kurš norādījis, ka vēlas izrādīt solidaritāti draugiem un paziņām.

Viļņā ar dzīvesbiedri ieradusies arī Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja vietniece Marija Golubeva ('Attīstībai/Par!'), kura īpašā praida ietvaros rīkotā pasākumā uzstājās, stāstot savu pieredzi, raksta "LRT.lt". Viņa uzsvēra, ka sabiedrības noliegums daudzveidībai ir totalitārā režīma mantojums, kad mums bija stingri noteikta dzimumu uztvere un tikai viena seksuāla orientācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!