Foto: Reuters/Scanpix
5,3 magnitūdas stiprā zemestrīcē, kas pirmdien notika Peru dienvidos, ir gājuši bojā vismaz četri cilvēki, bet 52 guvuši savainojumus, pavēstīja amatpersonas, precizējot upuru skaitu.

Nacionālais Civilās aizsardzības institūts iepriekš bija paziņojis par deviņiem bojāgājušajiem šajā zemestrīcē, bet Arekipas reģiona gubernatore Jamila Osorio noraidīja šo paziņojumu kā neoficiālu un nekorektu.

Zemestrīces epicentrs bijis netālu no Čivajas pilsētas, Arekipas reģionā, un hipocentrs atradies astoņu kilometru dziļumā, norādīja Nacionālais Civilās aizsardzības institūts. Ir izpostītas vismaz 120 mājas.

Stihijas skartajos apvidos tiks izsludināts ārkārtas stāvoklis, sacīja premjerministrs Fernando Savala. Ir nosūtīti trīs helikopteri, lai glābtu cilvēkus nomaļajos ciematos.

Bojāgājušo vidū ir 66 gadus vecs ASV pilsonis, kurš bija apmeties viesnīcā netālu no kalnu tūristu iecienītā Kolkas kanjona. Amerikānis zaudēja dzīvību, sagrūstot viesnīcas griestiem.

7,9 magnitūdu zemestrīcē 2017. gadā Pisko provincē dzīvību zaudēja teju 600 cilvēku. 2001.gadā 8,4 magnitūdu zemestrīcē Arekipā gāja bojā 240 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!