Foto: AFP/Scanpix

Vides aizstāvju organizācija "Greenpeace" sestdien plāno kopumā vairāk nekā 40 valstīs rīkot dažādas protesta akcijas, protestējot pret savu biedru apcietināšanu Krievijā. Pirmās akcijas jau ir noslēgušās.

Jau ziņots, ka visiem 30 aizturētajiem "Greenpeace" aktīvistiem un kuģa komandas locekļiem apcietinājumā būs jāpaliek vismaz līdz 24.novembrim. Arestantu vidū ir seši Lielbritānijas un četri Krievijas pilsoņi, kā arī vēl 16 valstu pilsoņi, tostarp Argentīnas, Itālijas, Francijas un Austrālijas.

"Greenpeace" aktīvisti 18.septembrī mēģināja Barenca jūrā uzkļūt uz uzņēmuma "Gazprom neftj šeļf" naftas ieguves platformas "Prirazlomnaja", lai tur sarīkotu protesta akciju pret naftas ieguvi Arktikā. Nākamajā dienā Krievijas robežsargi no helikoptera nokļuva uz aktīvistu kuģa "Arctic Sunrise" klāja. Pēc aizturēšanas "Arctic Sunrise" kapteinis atteicās vadīt kuģi. Tad kuģis tika aizvilkts uz Murmanskas ostu.

"Gazprom" grasās 2014.gadā sākt naftas ieguvi no "Prirazlomnaja", norāda vides aizstāvju organizācija, brīdinot par naftas noplūdes draudiem dabas rezervātu teritorijā, kurā mīt polārlāči, valzirgi un sastopami retu sugu putni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!