Foto: AFP/Scanpix

Francijas varasiestādes šonedēļ aizturējušas četrus cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar septembrī notikušo uzbrukumu netālu no Francijas satīras žurnāla "Charlie Hebdo" agrākā biroja.

Uzbrukumā ar miesnieka nazi tika ievainoti divi cilvēki.

Aizdomās turamie, kuru saknes meklējamas Pakistānā, tika aizturēti pirmdien, un trešdien vienam no viņiem jau bija izvirzītas apsūdzības par līdzdalību teroristu sazvērestībā, atklāja anonīms avots.

Viņi tiek turēti aizdomās, ka zinājuši par uzbrucēja plānu un kūdījuši viņu to īstenot, sacīja avots, apstiprinot laikraksta "Le Parisien" ziņoto.

25 gadus vecais uzbrucējs Zahīrs Hasans Mehmūds, kurš dzimis Pakistānā, pēc uzbrukuma tika aizturēts un paturēts pirmstiesas apcietinājumā.

Jau vēstīts, ka Francijas tiesa trešdien lietā par atbalsta sniegšanu teroristiem, kas 2015.gadā sarīkoja uzbrukumus žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā un košera preču veikalā, notiesāja 13 apsūdzētos.

Uzbrukums "Charlie Hebdo" redakcijai tika sarīkots pēc tam, kad žurnāls publicēja islāma pravieša Muhameda karikatūras, kas lielā daļā islāma pasaules tiek uzskatīts par apvainojumu.

Atzīmējot tiesas procesa sākumu, septembra sākumā "Charlie Hebdo" pārpublicēja pravieša Muhameda karikatūras. Trīs nedēļas vēlāk Mehmūds ievainoja divus cilvēkus pie bijušās laikraksta redakcijas.

16. oktobrī jauns Maskavā dzimis čečenu imigrants noslepkavoja Parīzes piepilsētas skolotāju Samuela Patī, jo viņš stundā par vārda brīvību bija audzēkņiem demonstrējis karikatūras par musulmaņu pravieti Muhamedu.

29. oktobrī jauns tunisietis, kas nesen bija ieradies Eiropā, baznīcā Nicā, Francijas dienvidos, nogalināja trīs cilvēkus.

Francijas prezidenta Emanuela Makrona valdība ir ierosinājusi likumprojektu cīņai pret radikālo islāmu Francijā. Tas izraisījis dusmas vairākās musulmaņu valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!