Foto: LETA
Francijas tiesa piektdien piespriedusi no trim līdz sešiem gadiem ilgus cietumsodus četriem cilvēkiem saistībā ar apsūdzībām par brutāla eksorcisma rituāla veikšanu. Bijušie adventistu baznīcas locekļi bija nedēļu turējuši sasietu pie matrača krustā sišanas pozā kādu 19 gadus vecu sievieti.

Notiesātie - trīs vīrieši un viena sieviete - bijuši pārliecināti, ka kamerūniešu jaunietes Antuanetes ķermeni apsēdis velns.

Kad likumsargi uzgāja Antuaneti kādā Parīzes Griņī priekšpilsētas mājā, viņa bija novārgusi, dehidrēta un šoka stāvoklī, uz viņas ķermeņa bija redzamas sitienu pēdas.

Sieviete vēlāk liecināja, ka nolaupītāji viņu uzturējuši pie dzīvības, dzirdinot un barojot viņu ar ūdeni un eļļu nelielā daudzumā.

Antuanetes bijušais puisis Ēriks Derons bijis nozieguma iniciators, norāda prokuratūra. Deronam bijusi pārliecība, ka viņš ir pravietis ar dievišķu misiju.

Atbilstoši notiesāto teiktajam sieviete lēkusi klāt Deronam un kaut ko nesakarīgi murmulējusi. Derons to uztvēris kā liecību, ka sievieti ir apsēdis velns.

Četri notiesātie - Karību salu imigrantu kopienas pārstāvji - noliedz, ka būtu pret Antuaneti izturējušies vardarbīgi, un apgalvo, ka viņa pati piekritusi eksorcisma rituālam.

Notiesāto advokāts Žaks Burdē skaidro, ka viņu klienti rīkojušies labticīgi.

"Viņi uzskatīja, ka viņa ir apsēsta, tāpēc viņi neizsauca ārstu. Ārstu sauc, kad kāds ir slims, kad kāds ir apsēsts, rīko eksorcisma rituālu," skaidroja advokāts.

Notiesātie un cietusī satikušies trīs gadus pirms 2011.gadā notikušā uzbrukuma adventistu draudzē.

Eksorcisma rituāla veicēji tika izslēgti no baznīcas gadu pirms uzbrukuma, pavēstīja Francijas adventistu vadība, vienlaikus uzsverot, ka šāda veida eksorcisms nevar tikt pamatots baznīcas mācībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!