Francija ceturtdien paziņoja par četru krāsu terorisma draudu trauksmes sistēmas ieviešanu un ka Francijā izsludināta "oranžā trauksme", kas nozīmē, ka terora akti ir ļoti iespējami.
Francijas Vides aizsardzības ministrija arī paziņoja, ka aprīlī plānotā G8 valstu vides ministru tikšanās "starptautiskās situācijas dēļ" pārcelta uz Parīzi.

Francija jau kopš kara Irākā sākuma ir pastiprinājusi drošības pasākumus, baidoties no terora aktiem. Aptuveni 800 kareivi norīkoti pie dzelzceļa staciju, lidostu un citu sabiedrisku vietu aizsardzībai.

Jaunā terorisma draudu trauksmes sistēma sastāv no četrām pakāpēm - dzeltenas, oranžas, sarkanas un purpursarkanas. Tā aizstās līdzšinējo sistēmu, kas sastāvēja tikai no divām trauksmes pakāpēm.

Augstākā trauksmes pakāpe tiek izsludināta gadījumā, ja valstij daudz ļoti nopietns risks un tas ļauj amatpersonām kontrolēt pieeju galvenajām dzelzceļa stacijām aizliegt izmantot tuneļus un citas sabiedriskas infrastruktūras, apturēt gaisa satiksmi un ūdens piegādi.

Pašreizējā "oranžā" trauksme pastiprina drošības pasākumus ar patruļām dzelzceļa maršrutos un ostās, kā arī somu pārbaudi publiskās vietās, kā veikalos un teātros, kā arī palielināt hlora līmeni dzeramajā ūdenī.

ASV, kam ir piecu krāsu trauksmes sistēma, pašlaik ir izsludināta "oranžā" trauksme, kas ir otrā augstākā līmeņa trauksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!