Francijā jaunieši līdz 25 gadu vecumam varēs par brīvu apmeklēt publiskos muzejus un monumentus, sākot no Luvras līdz Versaļas pilij, otrdien paziņoja prezidents Nikolā Sarkozī.
Sarkozī pavēstīja, ka no 4.aprīļa muzejus bez maksas varēs apmeklēt par 25 gadiem jaunāki jaunieši un skolotāji. Pašreiz bez maksas muzejus var apmeklēt līdz 18 gadu vecumam.

Francijas kultūras un mākslas reklamēšanas plāna ietvaros Sarkozī arī plāno radīt jaunu nacionālās vēstures muzeju, kas atrastos simboliskā vietā un spēcinātu Francijas identitāti.

Francijas ikgadējais budžets nacionālajam mantojumam tiks palielināts par 100 miljoniem eiro un prioritāte tiks piešķirta "simbolisku monumentu, katedrāļu, klosteru un mazu pilsētu pieminekļu" saglabāšanai, sacīja Sarkozī.

Viņš pavēstīja, ka atcels daļējos ierobežojumus valsts finansējumam tēlotājmākslai 2009.gadā un vēlas saglabāt īpašo labklājības režīmu mākslas un izklaides jomā strādājošiem.

Prezidents arī paziņoja, ka veiks ievērojamus uzlabojumus mākslas izglītībā - tiks slēgtas vienošanās starp Francijas kultūras iestādēm un visām skolām, sākot no bērnudārza līdz pat universitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!