Divu nedēļu laikā Francijā likvidētas jau 40 nelikumīgi izveidotas čigānu apmetnes, ceturtdien paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Briss Ortefē.

No šīm apmetnēm izliktie aptuveni 700 cilvēku ar īpašiem čarterreisiem "nosūtīti atpakaļ uz izcelsmes valstīm", galvenokārt Rumāniju un Bulgāriju, žurnālistiem paskaidroja augstā amatpersona.

Kā jau ziņots, Ortefē 28.jūlijā atklāja, ka tiks nojauktas 300 nelegālās apmetnes, bet citās ES valstīs dzimušie, kas Francijā pārkāps likumu, tiks izraidīti.

Prezidents Nikolā Sarkozī jau iepriekš tika solījis radikāli vērsties pret negatīvajām parādībām, kas saistās ar šīs kopienas dzīvesveidu, un šī ir pirmā reize, kad tiek sperti konkrēti soļi.

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas dati, 79% vēlētāju atbalsta čigānu nometņu likvidēšanu.

Pavisam Francijā dzīvo 15 000 no Austrumeiropas iebraukušu čigānu. Daži dzīvo varasiestāžu ierādītās nometnēs, bet daudzi mitinās nelegālās apmetnēs vai pamestās ēkās.

Ortefē nākamajā nedēļā plāno tikties ar Rumānijas valdības pārstāvjiem, lai "viņiem atgādinātu par nepieciešamību stiprināt pārrobežu drošību mūsu valstu starpā".

Viņš arīdzan mudina Rumānijas likumsargus nākt talkā saviem franču kolēģiem noziedzības apkarošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!