Foto: AFP/Scanpix
Francijas arodbiedrību līderi pirmdien panāca vienošanos, lai izbeigtu 11 dienas ilgstošo lidostu drošības dienestu darbinieku, kas pieprasa algu palielinājumu, streiku, kas, lai gan notika Ziemassvētku brīvdienu ceļošanas sezonas laikā, tomēr praktiski nav ietekmējis ceļotāju plānus.

Vienošanās gan vēl nenozīmē automātisku streika izbeigšanu, jo par to vēl jākonsultējas un jābalso arodbiedrību biedriem, tomēr vienošanās ir zīme, ka streikotāji zaudē sparu, bet darba devēji sagaida, ka vienošanās tiks parakstīta jau tuvākajās dienās. Gaidāms, ka arodbiedrības lēmumu, vai parakstīt vienošanos vai tomēr turpināt streiku, pieņems otrdien.

Arodbiedrības FO, CFTC, CFDT un "Unsa" paziņoja, ka darba devēji ir piekrituši izmaksāt ikgadējo algas piemaksu, apmierinot streikotāju prasības par algas palielinājumu. Arodbiedrības arī atzina, ka daudzi no streikotājiem vēlas, lai konfliktu atrisinātu ātrāk.

Panāktā vienošanās paredz 1000 eiro (700 latu) ikgadējas prēmijas izmaksu, bet nākammēnes sāksies sarunas par darba apstākļiem.

Francijas  prezidents Nikolā Sarkozī trešdien pavēstīja, ka valdība veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka gada nogales brīvdienu ceļojumu sezona Francijā  nekļūst par streika ķīlnieci.

Francija ceturtdien izvietoja policijas darbiniekus galvaspilsētas galvenajā Šarla de Golla lidostā un Lionas Sent-Ekziperī lidostā, lai garantētu, ka drošības darbinieku streiks nekavē ceļotāju plānus.

Policisti strādā kopā ar tiem lidostas drošības dienesta darbiniekiem, kas nestreiko, un ir atbildīgi par pasažieru un bagāžu pārbaudēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!