Francija sākusi deportēt ārvalstu pilsoņus, kurus īpašs tribunāls notiesājis par piedalīšanos grautiņos, kuri Francijā nerimstas jau trešo nedēļu
Kā pavēstīja Francijas Iekšlietu ministrija, jau tuvākajās stundās no valsts varētu tikt deportēta pirmā desmit cilvēku grupa.

"Šaubu laiks ir pagājis, pagājis arī bezdarbības laiks," otrdien parlamentā pavēstīja iekšlietu ministrs Nikolā Sarkozī, paziņojot par pieņemto lēmumu sākt izsūtīt ārvalstu pilsoņus. "Mēs pašreiz īstenojam bezkompromisu cīņu."

Tūlītējai deportācijai pakļauti ārvalstu pilsoņi, kuriem ir gan pagaidu vīzas, gan uzturēšanās atļaujas Francijā.

Kā jau ziņots, Francijā divdesmito nakti pēc kārtas turpinājušies vardarbīgie ielu nemieri un pa nakti sadedzinātas vismaz 160 automašīnas un arestēti 44 cilvēku.

Incidentu skaits naktī uz trešdienu bijis aptuveni tāds pats kā iepriekšējā naktī, lai gan to mērogi pakāpeniski mazinās.

Grautiņi turpinājās pēc parlamenta apakšpalātas balsojuma par Francijas valdības likumprojektu, kas paredz ārkārtas stāvokļa pagarināšanu vēl uz trīs mēnešiem, kurš tika pieņemts ar 346 balsīm "par" un 148 "pret". Senātā likumprojekts par ārkārtas stāvokļa pagarināšanu tiks skatīts trešdien. Likums ļaus valdībai noteikt komandantstundas.

Tajā pašā laikā Francijas ziemeļu pilsētas Arrasas tiesa piespriedusi līdz šim bargāko sodu par grautiņiem. Tiesa otrdien piesprieda 20 gadus vecam jaunietim četru gadu cietumsodu bez tiesībām uz ātrāku atbrīvošanu par paklāju noliktavas aizdedzināšanu un aptuveni 12 miljonu eiro lielu zaudējumu nodarīšanu.

Kopš oktobra beigās nabadzīgajās Parīzes priekšpilsētās izcēlās afrikāņu un musulmaņu jauniešu dumpis pēc divu no policijas bēgošu jauniešu nejaušas bojāejas, visā Francijā aizdedzinātas aptuveni 8900 automašīnas un daudzas ēkas, tai skaitā skolas un uzņēmumi. Kopējie zaudējumu apmēri pārsnieguši 240 miljonus eiro (169 miljonus latu). Kārtības uzturēšanai visā valstī mobilizēti 12 000 policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!