Sadursmēs starp Francijas policiju un streikojošajiem ugunsdzēsējiem, kas protestē pret pensiju reformu, kūrortpilsētā Nicā piektdien ievainoti pieci cilvēki.

Nekārtību laikā cietuši divi ugunsdzēsēji un trīs policisti, bet pieci ugunsdzēsēji aizturēti, ziņo amatpersonas. Viens no protestētājiem pēc sadursmes nogādāts slimnīcā.

Ugunsdzēsēji apgalvo, ka policisti, kas bija bruņojušies ar stekiem, uzbrukuši aptuveni 200 demonstrantiem bez iemesla, taču valsts amatpersonas vēsta, ka nekārtības uzsākuši paši protestētāji, kas sākuši sist un spārdīt policistus.

Policija apgalvo, ka tikai reaģējusi uz ugunsdzēsēju mēģinājumu izlauzties caur likumsargu ķēdi.

"Tā bija nepieļaujama rīcība no nelielas Nicas ugunsdzēsēju brigādes renegātu grupiņas puses," norādīja reģionālā prefekta biroja pārstāvis Kristofs Markss. "Šī vardarbība ir pilnīgi necienīga uniformas valkātājiem."

Amatpersona piebilda, ka protesta demonstrācija nebija iepriekš pieteikta un tādējādi no paša sākuma uzskatāma par nelikumīgu.

Prezidenta Nikolā Sarkozī valdība cenšas īstenot nepopulāru pensiju sistēmas reformu, pret ko kategoriski iebilst arodbiedrības, īpaši tās, kas pārstāv sabiedriskajā sektorā strādājošos.

Ugunsdzēsēji ir neapmierināti ar plāniem paaugstināt viņu pensionēšanās vecumu, uzstājot, ka tam joprojām jābūt zemākam nekā daudzās citās nozarēs, ņemot vērā ugunsdzēsēju nogurdinošos un bīstamos darba apstākļus.

Nicas ugunsdzēsēju brigāde ir izsludinājusi simbolisku "streiku", lai gan joprojām turpina reaģēt uz izsaukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!