Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas policija arestējusi kādu vīrieti, kurš ar zagtu auto mēģinājies ietriekties karavīru grupā un pēc tam aizbēdzis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis pie Francijas dienvidaustrumu pilsētas Grenobles izvietotajām 93. Kalnu artilērijas vienības kazarmām.

Vīrietis sākumā vārdiski draudējis dažiem karavīriem, kuri ārpus bāzes sāka savu rīta skrējienu, bet, kad karavīri atgriezušies, kliedzis arābu valodā un centies viņiem uzbraukt ar zagtu "Peugeot 208" automašīnu.

10 karavīriem izdevies no transportlīdzekļa izvairīties un uzbrucējs notikuma vietu atstājis. Policija sāka uzbrucēja meklēšanu, bet armija pastiprinājusi drošības pasākumus pie savām bāzēm.

Vēlāk policija paziņoja, ka uzbrucējs ir aizturēts. Medijos ziņo, ka automašīnā atradusies arī kāda sieviete.

Pagaidām nav skaidrs, vai uzbrukums bijis apzināts un vai ar mērķi nobiedēt, vai nogalināt karavīrus, paziņoja vietējās amatpersonas.

Francijā ir spēkā paaugstināts draudu brīdinājums pēc pēdējos gados notikušiem vairākiem teroristu uzbrukumiem. Pērn oktobrī prezidents Emanuels Makrons atcēla kopš 2015. gada spēkā esošo ārkārtas stāvokli.

Ceturtdienas incidents seko ķīlnieku krīzei Francijas pilsētā Trebā, kur 23. martā uzbrucējs lielveikalā nogalināja divus cilvēkus. Pirms tam viņš pie Karkasonas nošāva policistu.

25 gadus veco marokāņu izcelsmes uzbrucēju ķīlnieku atbrīvošanas operācijas laikā nogalināja policija. Operācijā tika ievainots un slimnīcā mira likumsargs, kurš samainījās vietām ar uzbrucēja sagūstītu sievieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!