Foto: AFP/Scanpix

Francijas Alpos, Monblāna kalnā, netālu no vietas, kur pirms 46 gadiem avarēja Indijas lidmašīna, atrasts maiss ar Indijas diplomātisko pastu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Maisu no kalna nonesis kāds glābējs un viņa kaimiņš, pēc tam, kad to pagājušajā nedēļā uz ledāja pamanījuši daži tūristi. "Daži tūristi atnāca un pateica mums, ka redzējuši kaut ko spīdam uz Bosona ledāja," aģentūrai "France Presse" pastāstīja kalnu glābējs Arnauds Kristmans.

Ierodoties tūristu norādītajā vietā, glābējs atrada lidmašīnas korpusa daļas, kurpi, vadus un pasta maisu, kurš esot stāvējis "it kā kāds to būtu tur nolicis", stāsta Kristmans.

"Mēs cerējām uz dimantiem vai vismaz dažiem zelta stieņiem, bet tā vietā dabūjām samirkušu pastu un Indijas avīzes," savu vilšanos apraksta glābējs.

Uz auduma maisa ir uzraksti "Diplomātiskais pasts" un "Ārlietu ministrija". "Tā nav no lietām, ko bieži var atrast kalnos – pasts pienāks 46 gadus vēlāk," raidsabiedrība citē Kristmanu.

Soma ir nodota Šamonī pilsētas policijai. Indijas vēstniecība Francijā trešdien pastāstīja, ka vēl nav informēta par atradumu, bet, ka mēģinās somu atgūt, vēsta BBC.

1966. gada janvārī Alpos avarēja Indijas lidsabiedrības "Air India" lidmašīna, kura bija ceļā no Mumbajas Indijā uz Ņujorku. Visi 117 lidmašīnas pasažieri katastrofā gāja bojā, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!