Foto: AFP/Scanpix

Krievijas puse tikai izliekas, ka iesaistās sarunās ar Ukrainu par trīs nedēļas ilgušā kara izbeigšanu, intervijā laikrakstam "Le Parisien" atzinis Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

"Vispirms ir jāpārtrauc uguns. Tikai pēc tam ir iespējamas sarunas, jo tās nav nekādas sarunas, kad pie deniņiem tiek turēta pistole," norādījis Ledriāns.

Viņš prognozējis, ka Ukrainā gaidāma brutālas karadarbības saasināšanās.

"Diemžēl mēs redzam to pašu krievu loģiku - maksimālas prasības, prasība Ukrainai kapitulēt, aplenkto pilsētu situācijas sarežģīšana. Tā tas bija jau Groznijā un Alepo. Viņi izmanto ierasto komplektu - bombardē, neizvērtējot ko, tā dēvētos humānos koridorus, lai pēc tam paziņotu, ka pretinieks neievēro vienošanos, un sarunas, kurām nav nekāda mērķa, izņemot sarunu imitāciju," klāsta Francijas ārlietu ministrs.

Viņš piebildis, ka Francijai nebūs nekādu šaubu, kura puse ir pielietojusi ķīmiskos ieročus, ja situācija līdz tam attīstīsies.

"Ja būs uzbrukums ar ķīmiskiem vai bakterioloģiskiem ieročiem, mēs sapratīsim, kas aiz tā stāv, ka tā ir Krievija. Nekonvencionālo līdzekļu izmantošana nozīmēs nepieļaujamu saasinājumu un tai būs nepieciešama tāda "reakcija bez tabu", kā pilna mēroga un radikālas ekonomiskās sankcijas," izteicies Ledriāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!