Foto: AFP/Scanpix

Francijas dienviddaļu piemeklējuši nopietni plūdi, kas jau prasījuši piecu cilvēku dzīvību un likuši gandrīz 3000 cilvēkiem pamest mājas, svētdien paziņojušas amatpersonas.

Vētras Francijas dienvidos turpinās jau nedēļām. Ceturtdien un piektdien tās prasījušas četru cilvēku dzīvības, bet vēl divi cilvēki, tai skaitā astoņus gadus veca meitenīte, pazuduši bez vēsts. Par pēdējo plūdu upuri kļuvis kāds 73 gadus vecs vīrs, kas savā automašīnā mēģinājis pievarēt applūdušu ceļa posmu.

Aptuveni 2000 cilvēki evakuēti no pārplūdušās Aglī upes krastiem Austrumpirenejos, bet vēl 560 - no trim pilsētām Vidusjūras piekrastē.

"Savos 42 gados neesmu neko tādu pieredzējusi," izteikusies Arželersas iedzīvotāja Kristela Gregori, noraugoties uz tuvējo upi, kas bieži pilnībā izžūst, bet šobrīd pārvērtusies mutuļojošā straumē, appludinot desmitiem krastos novietoto automašīnu.

Pārplūdusi arī Berras upe - tās ūdeņi šobrīd sakāpuši par metru augstāk nekā 1999.gada postošo plūdu laikā, kad šai reģionā gāja bojā 35 cilvēki.

Vēl aptuveni 250 cilvēki evakuēti no piejūras zemienes Narbonnas tuvumā.

Francijas premjerministra birojs izplatījis paziņojumu, kurā uzsvērts, ka situācija plūdu skartajā reģionā tiek kontrolēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!