Francijas fregate "Floreal" ceturtdien devusies uz Tanzānijas Mafijas salu Āfrikas austrumu piekrastē, lai palīdzētu Jemenas aviokompānijas "Jemenia Air" avarējušās lidmašīnas "Airbus A310-300" bojāgājušo pasažieru meklēšanā, vēsta "RIA Novosti".

Iepriekš ziņots, ka glābšanas operācijas dalībnieki pie Mafijas salas no ūdens izcēluši 13 ķermeņus. Pašlaik Tanzānijas policija mēģina noskaidrot, vai mirstīgās atliekas pieder "Jemenia Air" bojāgājušajiem pasažieriem.

Pēc Francijas amatpersonu vārdiem, pašlaik meklēšana notiek 300 jūdzes (aptuveni 550 kilometrus) no Komoru salām, kas atbilst attālumam un straumju intensitātei.

Francijas jūras spēku speciālisti piedalās arī lidmašīnas "melno kastu" meklēšanā. Iepriekš izskanēja informācija, ka "Airbus A310-300" "melnas kastes" jau atrastas, taču glābēji nepareizi interpretējuši signālus.

Kā ziņots, netālu no Komoru arhipelāga Indijas okeānā nakti uz 30. jūniju iegāzusies Jemenas valsts aviokompānijas "Yemenia Air" lidmašīna, kurā atradās 153 cilvēki, tostarp Komoru salu iedzīvotāji un 66 Francijas valstspiederīgie.

Katastrofā izdzīvojusi pusaudze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!