Foto: LETA
Ja apsūdzības dzimumnoziegumos pret Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu izrādīsies pamatotas, viņa rīcībai nebūs attaisnojama, ar šādu paziņojumu otrdien nācis klajā Francijas premjerministrs Fransuā Fijons.

"Ja tiks apstiprināts, ka Dominiks Stross-Kāns tiešām veicis darbības, kurās viņš ir apsūdzēts, tas būtu ļoti nopietns pārkāpums, kam nav attaisnojuma," likumdevējiem slēgtā sēdē pavēstījis premjerministrs.

Tādējādi Fijons kļuvis par augstākā ranga Francijas amatpersonu, kas komentējusi SVF vadītāja aizturēšanu un viņam izvirzītās apsūdzības.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī līdz šim nav paudis viedokli par situāciju, kādā nonācis Stross-Kāns, kurš iepriekš uzskatīts par Sarkozī nopietnāko sāncensi nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Kā jau iepriekš ziņots, Ņujorkas tiesa pirmdien noraidīja lūgumu atbrīvot Strosu-Kānu pret miljonu dolāru (495 000 latu) lielu drošības naudu.

Apsūdzētais tiks paturēts apcietinājumā vismaz līdz nākamajai tiesas sēdei, kas gaidāma piektdien, 20.maijā. Pirmdienas vakarā viņš pārvests uz Ņujorkas lielāko cietumu kompleksu Raikersa salā.

Stross-Kāns tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā sestdien mirkli pirms izlidošanas uz Eiropu saistībā ar viesnīcas kalpotājas ziņojumu, ka viņš mēģinājis viņu izvarot. Pats apsūdzētais savu vainu noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!