Francijas prezidentam Žakam Širakam šogad atvaļinājums nav izdevies īpaši veiksmīgs, jo tā laikā tapušās fotogrāfijas draud izraisīt jaunu skandālu. Vasara sākās ar vairākām publikācijām laikrakstos par to, kā iepriekšējos gados Širaks ar plašu vērienu atpūties ārzemēs, turklāt šie braucieni tikuši apmaksāti no slepeniem valdības fondiem.
Francijas masu informācijas līdzekļi uzsver, ka pēc šā skandāla prezidents esot nolēmis pavadīt paraugatvaļinājumu savā rezidencē pie Vidusjūras, netālu no populārā Sentropēzas kūrorta.

Taču tagad izcēlies jauns skandāls ap ziņu, ka Širaks esot nofotografēts Ādama tērpā. Informatīvais satīriskais nedēļraksts "Canard enchaine" vēsta, ka prezidents nofotografēts brīdī, kad viņš, bez apģērba stāvēdams uz balkona, ar tālskati vērojis jahtu, kas pieder pazīstamajiem autosportistiem brāļiem Šūmaheriem. Jahta bijusi noenkurota tieši iepretī Širaka rezidencei.

Pēc nedēļraksta ziņām, paparaci, kas "medījuši" prezidenta fotogrāfijas, paši izbijušies no tā, ko viņiem izdevies iemūžināt fotofilmā. Apspriedušies savā starpā, viņi nolēmuši uzņēmumus nepārdot.

Taču kāds jau esot piedāvājis "kailā karaļa" fotogrāfijas žurnālam "Paris match", kurš tomēr esot atteicies šos kompromitējošos attēlus publicēt. Prezidenta kanceleja esot lūgusi žurnālu, kura specialitāte ir dažādu skandālu hronikas, nepadoties kārdinājumam. Francijas masu informācijas līdzekļi tradicionāli ar izpratni izturas pret šīs pasaules vareno privāto dzīvi. Par daudz bīstamākiem šajā ziņā tiek uzskatīti britu izdevumi, kas pret slavenībām parasti ir daudz nesaudzīgāki.

Francijas prezidenta kanceleja šo ziņu komentēt pagaidām atsakās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!