Francijas valdības pārstāvis Žans Fransuā Kopē pirmdien noraidīja ideju par parlamenta atlaišanu un ārkārtas vēlēšanu organizēšanu, kas izteikta pēc tam, kad svētdien notikušajā referendumā francūži noraidīja Eiropas Savienības (ES) konstitucionālo līgumu.
"O, nē. Nedomāju, ka šodien tas būtu dienas kārtībā," izteicās Kopē, kad viņam šī ideja tika izklāstīta apaļā galda laikā telekanāla LCI tiešajā ēterā.

Prezidents Žaks Širaks svētdien deva mājienu par iespējamo premjerministra Žana Pjēra Rafarēna atstādināšanu. Arī Rafarēns pēc tikšanās ar Širaku, runājot ar žurnālistiem, minēja, ka līdz otrdienai sagaidāmas politiskas pārmaiņas, taču sīkāk nepaskaidroja, kas ar to domāts.

Tajā pašā laikā Širaks nav reaģējis uz dažu ES konstitūcijas pretinieku aicinājumiem pašam atkāpties pēc referendumā ciestās sakāves.

Jau ziņots, ka Francijas iedzīvotāji svētdien referendumā noraidīja ES konstitūciju. Pret ES konstitūciju nobalsoja aptuveni 55% vēlētāju, bet par - 45%. Konstitūcijas noraidīšana ir izraisījusi bažas par ES nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!