Eiropas galvenā cilvēktiesību aizstāvības organizācija ir izteikusi asu kritiku saistībā ar Francijas likumdošanas un cietumu sistēmu, informē ārvalstu prese.
Eiropas Padomes pārstāvji ir novērojuši, ka Francijas cietumi ir pārpildīti un netīri, policijas darbinieki rīkojas ar sajūtu, ka jebkuras viņu darbības paliks nesodītas, turklāt juridiskā sistēma ir pārāk lēna, teikts citātos no speciālistu pārskata, kas nāks klajā nākamnedēļ.

Padomes cilvēktiesību komisārs Alvaro Džils-Robls uzskata, ka arvien lielāka kļūst plaisa "starp likuma tekstu un reālo darbību".

Pārskats nāks klajā dažus mēnešus pēc tam, kad Francijas pilsētās protesta akcijas rīkoja ar dzīves apstākļiem neapmierinātie imigranti. Pārskatā ir iekļautas 50 rekomendācijas, kuru ieviešana varētu uzlabot cilvēktiesību situāciju Francijā.

Pētījums ir balstīts uz pārbaudi septiņos Francijas cietumos un piecos policijas iecirkņos.

Novērtējot situāciju, Džils-Robls izteicās, ka Francijai ir "relatīvi plašs arsenāls, lai aizsargātu cilvēktiesības augstā līmenī, taču tā ne vienmēr liek lietā atbilstošus pasākumus, lai to izmantotu reālajā dzīvē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!