Francijas Nacionālā asambleja (parlamenta apakšpalāta) ceturtdienas vakarā nobalsoja par vīriešu un sieviešu vienlīdzīgu pieeju politiskajiem amatiem.
Otrajā lasījumā pieņemtais likumprojekts paredz, ka vēlēšanu kandidātu sarakstos jābūt vienādam vīriešu un sieviešu skaitam, turklāt sievietēm un vīriešiem tajos jābūt izvietotiem pamīšus.

Valsts sekretāre sieviešu tiesību lietās Nikola Perī nosauca šo lēmumu par vēsturisku. "Tā ir svarīga stadija cīņā par vienlīdzību, kas .. dziļi pārveidos mūsu politisko dzīvi. Esmu pārliecināta, ka šis [likumprojekta] teksts ieies sieviešu un viņu cīņas par vienlīdzību vēsturē," sacīja Perī.

Parlamenta apakšpalāta noraidīja dažus likumprojekta grozījumus, kas bija izdarīti Senātā, kur projekts tiks iesniegts vēlreiz galīgajam lasījumam.

Pret šo projektu balsoja tikai labējais deputāts Filips de Viljērs no partijas "Apvienība par Franciju". Viņš paziņoja: "Kvotas ir pazemojošas tām, kuru atbalstīšanai ir domātas. Šī cilvēces sadalīšana divos dzimumos pavērsīsies pret sievietēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!