Frežisas tunelis, kas ir viens no svarīgākajiem ceļiem Alpos starp Franciju un Itāliju, var tikt slēgts uz vairākiem mēnešiem pēc ugunsgrēka, kurā gāja bojā divi cilvēki, svētdien paziņoja tuneļa ekspluatācijas kompānija.
"Ir jāremontē aptuveni desmit kilometri tuneļa, un tas var ilgt vairākus mēnešus," teica firmas pārstāvis Francijas pusē Žilbērs Santels.

Frežisas tunelis savieno Lionu un Turīnu un atrodas netālu no vietas, kur Itālijas Alpos 2006.gadā paredzēts rīkot Ziemas olimpiskās spēles.

Pa Frežisas tuneli Alpus šķērso divi miljoni automašīnu gadā, un sagaidāms, ka tā slēgšanas ievērojami izjauks transporta plūsmu vasaras atvaļinājumu periodā.

Ugunsgrēks izcēlās sestdien 13 kilometrus garā tuneļa vidū, kad acīmredzot degvielas noplūdes dēļ aizdegās kāda kravas automašīna. Sākotnējos ziņojumos teikts, ka tunelī aizdegusies automašīna ar riepu kravu, un liesmas pārsviedušās uz otru kravas automašīnu. Bojā gājuši divi vīrieši no Slovēnijas un Slovākijas.

Ugunsgrēks tika lokalizēts svētdien agri no rīta, taču simtiem kravas automašīnu bija jānovirza caur Monblana tuneli.

Franču glābšanas komanda sasniedza ugunsgrēka vietu, bet itāliešu ugunsdzēsēji nevarēja tam piekļūt augstās temperatūras dēļ.

Itālijas policijas pārstāvis Andrea Fabi teica, ka tunelis tiks slēgts uz nenoteiktu laiku, kamēr inženieri novērtēs liesmu nodarīto kaitējumu.

Tunelis tika atklāts 1980.gadā. Pagājušajā gadā vairāki šoferi guva ievainojumus, tunelī saduroties daudzām automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!