Foto: morgueFile

Gaisa piesārņojuma dēļ Irānas galvaspilsētā Teherānā un tās apkaimē otrdien un trešdien būs slēgtas skolas, augstskolas un valsts iestādes, valsts televīzijā pirmdien paziņoja Teherānas provinces gubernators Morteza Tamadons.

"Lai izvairītos, ka tiek sasniegts avārijas līmenis, ir dots rīkojums visā Teherānas provincē, izņemot Damavandas un Firouzkūhas pilsētas, slēgt ministrijas, institūcijas, augstskolas un skolas," paziņoja Tamadons.

"Bankas netiks slēgtas. Aicinām cilvēkus nebraukt uz pilsētu, ja no tā ir iespējams izvairīties," viņš teica uzrunā provinces iedzīvotājiem, kuru oficiālais skaits sasniedz 12 miljonus.

Gaisa piesārņojums pēdējās dienās Irānas galvaspilsētā un tās apkaimē ir sasniedzis kritisku līmeni, jo virs pilsētas un vairākām citām lielām pilsētām, piemēram, Isfahānas un Arākas, neizklīst smogs.

Ik gadu šajā laikā piesārņojuma dēļ Irānā uz vairākām dienām ir jāslēdz skolas un valsts iestādes.

Lielāko gaisa piesārņojumu rada Irānā ražotu transportlīdzekļu izplūdes gāzes, jo valstī ražotajiem transportlīdzekļiem ir lielāks degvielas patēriņš nekā citās valstīs ražotājiem, kā arī degvielas kvalitāte ir zemāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!