Vācijas teležurnāliste Juta Rabe gatavojas uzņem filmu par nolaišanos dzelmē pie prāmja "Estonia" vraka. Kopā ar amerikāni Gregu Bemisu, kurš gatavo ūdenslīdēju ekspedīciju prāmja nogrimšanas vietā, žurnāliste ir nodomājusi pārdot filmu dažādu valstu lielākajiem televīzijas kanāliem.
"Mēs garantējam, ka par nolaišanos dzelmē neviens neko neuzzinās līdz tam, kamēr mūsu filma netiks nopirkta," otrdien laikrakstam "Eesti Paehvaleht" sacīja Juta Rabe. "Mēs katrā valstī pārdosim tikai pāris kopiju un tikai uzticamiem telekanāliem. Mēs tās piedāvāsim par vienreizēju samaksu, un tālāk visas tiesības filmas izmantošanai un tās tālākai pārdošanai piederēs telekanāliem, kuri filmu būs iegādājušies."

Igaunijā Rabe un Bemiss gatavojas pārdot tikai vienu kopiju, par kuru pieprasīs 15 000 ASV dolāru (9000 latu). Otrdien Rabe vēl nevarēja pateikt, kuram no trim Igaunijas televīzijas kanāliem filmu pārdos.

Rabe informēja, ka Bemisa ūdenslīdēju gupa gatavojas nolaisties pie prāmja "Estonia" vraka 23.augustā, taču šis datums var mainīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!