14.augustā Gazā nolaupītie telekanāla "Fox News" darbinieki ir atbrīvoti, svētdienas pēcpusdienā pavēstīja palestīniešu Iekšlietu ministrijas amatpersonas.
"Fox News" korespondentu amerikāni Stīvu Sentanni un operatoru jaunzēlandieti Olafu Vīgu nolaupīja kaujinieku grupējums, kas sevi dēvē par "Svēto džihādu". Iepriekš kaujinieki draudēja abus gūstekņus nogalināt, ja netiks izpildītas izvirzītās prasības.

Ziņas par abu "Fox News" darbinieku atbrīvošanu sekoja drīz pēc videomateriāla publiskošanas, kurā nolaupītāji solīja nedarīt pāri gūstekņiem, jo viņi pievērsušies islāma ticībai. Tā bija otrā reize kopš nolaupīšanas, kad Sentanni un Vīgs bija redzami videoierakstā.

Iepriekš nezināmais grupējums "Svētais džihāds" draudēja abus gūstekņus nogalināt, ja Amerika 72 stundu laikā neatbrīvos musulmaņu ieslodzītos.

Taču pēdējais videoieraksts uz telekanāla "al-Jazeera" Gazas biroju tika nosūtīts vairākas stundas pēc iepriekš noteiktā termiņa beigām.

Pēc atbrīvošanas viens no "Fox News" darbiniekiem telekanālam CNN paziņoja, ka viņi islāmam pievērsušies draudu rezultātā.

"Mēs bijām spiesti pievērsties islāmam pret sevi pavērstu šaujamieroču priekšā. Jutām, ka mums tas ir jādara, jo viņiem bija ieroči," sacīja Sentanni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!