Krievijas koncerna "Gazprom" valdes priekšsēdētājs Aleksejs Millers piektdien telekanāla NTV vadības un radošā personāla sanāksmē paziņoja, ka "visi koncerna mediju aktīvi tiks pārdoti". Tādējādi apstiprinās septembrī izskanējušais viedoklis, ka "Gazprom" pārdos visas savā īpašumā esošo masu informācijas līdzekļu akcijas.
Kā ziņo telekanāls NTV patlaban šo akciju liktenis tiek lemts Maskavā notiekošajā "Gazprom" direktoru apspriedē. Koncerna meitas kompānija "Gazprom-Media" pieder ne tikai NTV akciju kontrolpakete, bet arī radiostacijas "Eho Moskvi" akcijas.

Piektdien arī kļuva zināms, ka atlūgumu iesniedzis "Gazprom-Media" ģenerāldirektors Alfreds Kohs un viņa vietnieks Aleksandrs Rezņikovs. Kohs kļuva plaši pazīstams skandālā ar NTV īpašnieku maiņu, kad telekanāls tika atņemts tā iepriekšējam īpašniekam Vladimiram Gusinskim un tagad jau likvidētajam mediju holdingam "Media-MOST.

Kohs intervijā NTV paskaidroja, ka atkāpies, jo "banāli izspiests, izmantojot aparāta intrigas" un padarīts par "muļķīti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!