Krievijas valsts enerģētikas koncerns "Gazprom" iesaistījies sarunās ar Nigērijas valdību par līdzdalību šīs valsts dabasgāzes atradņu apguvē, informēja augsta ranga Nigērijas naftas industrijas amatpersona.
Krievijas kompānija ir piedāvājusi investīcijas Nigērijas enerģētikas sektorā apmaiņā pret iespēju piedalīties vienu no pasaules lielāko dabasgāzes atradņu apguvē.

Pēc Nigērijas amatpersonas vārdiem, decembra vidū "Gazprom" pārstāvji apmeklēja Nigērijas galvaspilsētu Abudžu un izteica vairākus priekšlikumus enerģētikas sektora atveseļošanai. ""Gazprom" priekšlikumi ir neticami. Viņi skaidri lika saprast, ka Rietumi mūs izmanto pēdējos 50 gadus un viņiem ir labāks priekšlikums. Viņi bija pārliecinošāki nekā Ķīnas, Indijas un ASV pārstāvji."

"Gazprom" pārstāvis Iļja Kočevrins apstiprināja sarunu faktu. "Mēs esam pieņēmuši lēmumu attīstīt un paplašināt savu biznesu ārpus Krievijas robežām, un Āfrika ir viens no prioritārajiem reģioniem," norādīja Kočevrins.

Nigērija ir astotā lielākā naftas eksportētāja, un tās dabasgāzes krājumi ir septītie lielākie pasaulē. Tomēr gāzes ieguve līdz šim ir attīstījusies neaktīvi un ieguves apjomi tālu atpaliek no potenciālā. Nepieciešamās infrastruktūras trūkuma dēļ Nigērijā ik dienu tiek sadedzināti 2,5 miljardi kubikmetru gāzes.

Nigērijas dabasgāzes krājumi veido aptuveni 5 triljonus kubikmetru, kas atbilst 3% no kopējiem pasaules gāzes krājumiem, liecina ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes apkopotie dati. Salīdzinoši, Krievijas gāzes krājumi, kas ir lielākie pasaulē, sasniedz 45 triljonus kubikmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!