Militārā apvērsuma rezultātā gāztais Hondurasas prezidents Manuels Selaja paziņoja Nikaragvā par trimdas valdības veidošanu, otrdien vēsta "RIA Novosti".

"Es pieņēmu lēmumu par Hondurasas valdības veidošanas sākumu trimdā pēc 28. jūnija notikušā valsts apvērsuma un grasos nodibināt oficiālās attiecības ar ārvalstīm," sacīja Selaja.

Gāztais Hondurasas prezidents paziņoja, ka par jauno vēstnieku ASV kļūs Enrike Reina, kurš aizstās pašreizējo Hondurasas diplomātiskās misijas vadītāju Vašingtonā Ugo Lorensu, kurš atbalstījis dumpiniekus.

Selaja pauda cerību, ka ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija atzīs jauno Hondurasas trimdas valdību. Pēc viņa teiktā, šis jautājums tiks apspriests otrdien tikšanās laikā ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni.

Kā ziņots, 57 gadus veco Selaju Hondurasas karavīri 28. jūnijā izveda no mājas pidžamā un ar lidmašīnu nosūtīja uz Kostariku pēc viņa mēģinājuma grozīt konstitūciju tā, lai viņš varētu balotēties prezidenta vēlēšanās uz otro termiņu.

Hondurasas Augstākās tiesa nolēma, ka Selaja ar mēģinājumu mainīt valsts konstitūciju ir to pārkāpis, līdz ar to prezidenta gāšana bijis demokrātisks solis un nemaināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!