Foto: Reuters/Scanpix
Gāztais Tunisijas prezidents Zins el Abidins ben Ali pirmdien tiks aizmuguriski tiesāts apsūdzībās par narkotiku un ieroču glabāšanu.

Šī jau ir otrā tiesas prāva pret bijušo līderi. Sākotnēji bija plānots, ka tā notiks pagājušajā nedēļā, taču tiesnešu streiku dēļ to nācās pārcelt.

Gāztais līderis tiek apsūdzēts par narkotiku un ieroču glabāšanu savā pilī uz ziemeļiem no valsts galvaspilsētas Tunisas.

Ben Ali tiek apsūdzēts arī par narkotiku kontrabandu.

Viņa advokāts šīs apsūdzības uzskata par iracionālām un skaidro, ka pilī atrastie ieroči ir ārvalstu amatpersonu dāvinājums.

Ben Ali un viņa dzīvesbiedrei Leilai Trabelsi jau aizmuguriski piespriesti 35 gadi cietumā par valsts līdzekļu izšķērdēšanu.

Ben Ali un Trabelsi tika izvirzītas apsūdzības pēc tam, kad pēc viņu bēgšanas viņu pilī Tunisas nomalē tika atrasta nauda un dārglietas.

Bijušajam prezidentam tika piespriests 50 miljonu dināru (12,4 miljonu latu) naudas sods, bet viņa sievai - 41 miljona dināru naudassodu.

Bijušais diktators aizbēga uz Saūda Arābiju 14.janvārī, kad sākās tautas sacelšanās pret viņa 23 gadus ilgo valdīšanu. Tiesā pret viņu un viņa tuvākajiem līdzgaitniekiem ierosinātas 93 lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!