Informācijas tehnoloģiju kompānijas "Microsoft" dibinātājs un vadītājs Bils Geitss piekritis kļūt par Dienvidkorejas prezidenta Li Mjunbaka padomnieku, ziņo CNN.

Geitss, kurš pēc žurnāla "Forbes" datiem ar 58 miljardu dolāru lielu kapitālu šobrīd ir trešais bagātākais cilvēks pasaulē, prezidentam sniegs padomus ekonomiskajos un sociālajos jautājumos. Geitss pats par to paziņojis Seulas žurnālistiem, kad otrdien tikās ar Dienvidkorejas valsts vadītāju.

Sarunas laikā prezidents Geitsam piedāvājis kļūt par "starptautisko padomnieku", kā arī izrādījis interesi par labdarības fondu, ko vada uzņēmējs.

Pēdējā laikā Geitss, kurš izpelnījies biznesa ģēnija reputāciju, arvien vairāk izrāda interesi par sociālām problēmām. Piemēram, šī gada janvārī, uzstājoties Vispasaules Ekonomikas forumā Davosā, viņš aicināja mainīt kapitālistiskās sistēmas funkcionēšanas raksturu uz humānāku un kreatīvāku.

Geitss atzina, ka viņa veidotā korporācija "nekad nav pievērsusi uzmanību nabagu problēmām" un izteica bažas par to, ka "progress augsto tehnoloģiju, medicīnas un izglītības sfērā gandrīz nemaz neattiecas uz maznodrošinātajiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!