Krievijas homoseksuālistu tiesību aktīvisti atcēluši ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes laikā otrdien pie Savienoto Valstu vēstniecības Maskavā ieplānoto protesta akciju, savu lēmumu skaidrojot ar bažām par pasākuma drošību.

Maskavas varasiestādes viendzimuma laulību atbalstītāju protesta akcijas pieteikumam pagājušajā nedēļā atbildēja ar noraidījumu. Tomēr aktīvisti solīja, ka akciju rīkos tik un tā. Ja viņi pie šīs savas ieceres pieturētos, pastāvētu diezgan liels risks, ka varētu izraisīties akcijas dalībnieku un milicijas sadursmes.

Tomēr pirmdien viens no aktīvistu līderiem Nikolajs Aleksejevs paziņoja, ka iecerētais protests tiek atcelts.

"Ņemot vērā kārtējo pretlikumīgo varasiestāžu aizliegumu rīkot sabiedrisku akciju, kā arī rēķinoties ar īpašajiem pasākumiem, kas Krievijas galvaspilsētā tiek īstenoti ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes gaitā, mēs nolēmām akciju atcelt, jo pastāv bažas par dalībnieku drošību," sacīja Aleksejevs.

Obama ieradās Maskavā pirmdien un Krievijas galvaspilsētu atstās trešdien.

Maskavas varasiestādes pagājušajā nedēļā noraidīja homoseksuālistu tiesību aktīvistu lūgumu par atļauju akcijas sarīkošanai, atteikumu skaidrojot ar to, ka vietu pie ASV vēstniecības jau ir rezervējusi savām aktivitātēm kāda cita organizācija, turklāt vairums maskaviešu esot pret homoseksuālistu demonstrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!