Foto: AFP/Scanpix

"Lufthansa" struktūrvienības "Germanwings" lidmašīnas katastrofā martā bojāgājušo pasažieru ģimenes vērsīsies Savienoto Valstu tiesā, svētdien paziņojis viņu advokāts.

"Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu, nogāzās 24. martā. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā. Tiek uzskatīts, ka lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti strauji samazinājis augstumu, liekot lidmašīnai nogāzties.

Advokāts Elmārs Gīmulla, kas pārstāv bojāgājušo cilvēku ģimenes, laikrakstam "Bild am Sonntag" apstiprināja, ka viņa klienti gatavojas vērsties ASV tiesā.

"Bild am Sonntag" norādīja, ka Savienoto Valstu tiesā bojāgājušo tuviniekiem ir izredzes uz desmit reizes lielāku kompensāciju no "Lufthansa" nekā Vācijā.

Advokāts skaidroja, ka viņi vēlas noskaidrot, kādēļ otrajam pilotam vispār atļauts lidot, ja viņam iepriekš konstatētas psiholoģiskas problēmas.

Uzreiz pēc katastrofas "Lufthansa" piedāvāja bojāgājušo tuviniekiem palīdzību līdz 50 000 eiro par pasažieri, neatkarīgi no jebkādām iespējamām kompensācijām. Vēlāk aviokompānija piedāvāja vēl 25 000 eiro lielu kompensāciju katrai ģimenei un vēl 10 000 eiro katram radiniekam - laulātajam draugam, bērniem, vecākiem.

"Lufthansa" paziņoja, ka viņu piedāvājums tālu pārsniedz Vācijas likumā noteiktās prasības, bet bojāgājušo tuvinieki to noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!